Kontakt do mnie!
joanna.m@poczta.fm


Durszlak.pl
niedziela, 17 czerwca 2012
Mąka orkiszowa, kakao, twaróg i czekolada! Smacznego !

Moja propozycja: utrzeć czekoladę gdy babeczki są jeszcze gorące i ... zjejść !

przepis

Składniki suche :


  • 1 szklanka mąki orkiszowej

  • 1 szklanka mąki pszennej

  • pół szklanki cukru

  • szczypta soli

  • łyżka proszku do pieczenia

  • kilka łyżek kakao


Składniki mokre:


  • 1 szklanka mleka

  • 0/5 szklanki roztopionego masła

  • 2 jajka


Składniki do nadzienia:


  • 200 g twarogu białego

  • 3-4 łyżki cukru waniliowego

  • 1 żółtko



  1. Przygotowanie nadzienia: do miski wrzucamy twaróg, kilka łyżek cukru i jedno żółtko. Całość ucieramy widelcem na jednolitą masę.

  2. Przygotowujemy ciasto: do mokrych składników dodajemy składniki suche i całość mieszamy mikserem na wolnych obrotach.

  3. Uzupełniamy foremki do wysokości 3/4. Z farszu formujemy małe kuleczki i wkładamy do każdej foremki. Dodajemy po łyżce ciasta na wierzch. 

  4. Wkładamy foremki do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 20-25minut, do czasu aż się zarumienią.

muffin

Smacznego ! Miłego dnia !